jaz bi brez pletenin že kar težko preživela, tako po estetski kot tudi po toplotni plati. všeč so mi jopice (na gumbke, z različnimi izrezi in dodatki, na preklop...), malo manj puloverčki, ampak tudi zelo. pozimi ogromno nosim volnene zgornje dele, poleti pa tudi nosim jopice (npr. za zvečer, ko se shladi) v bombažnih materialih - luknjaste, kombinirane bombaž-svila ipd.
poleg tega sem si letos omislila tudi nekaj volnenih kril za pozimi (v Promodu so imeli pred časom nekaj lušnih). seveda brez šalov tudi ne gre.
od "dizajnerskih" pletenin so mi na prvem mestu pletenine Draž, katerih kose nosim že po 5 let in več in so ves čas enako lepi. poleg tega ti jih predelajo, če si čez nekaj let npr. zaželiš drugačnega ovratnika, razširiti/zožati kaj ipd.
lepe pletenine dela tudi Aleksandra Ilič iz studia Pozitive, sicer določenega spogledovanja s stilom Draž ne moremo spregledati, a so vseeno krasni kosi (šali so meni osebno celo bolj všeč in bolj nosljivi kot Draževi). cene so nekoliko ugodnejše kot pri Dražu, a je letos cene opazno dvignila.
prav Urška in Tomaž Draž imata za moj okus neverjeten občutek za barvne kombinacije in teksture, prav tako tudi Aleksandra Ilič.
nekaj na kratko, gotovo pa bo kaj na temo pletenin povedala tudi LIVvy :).