mislim, da vnetja nima. mislim pa, da je to nekak inat, ker kužica lula in pol mora seveda še ona. pesek, ki ste ga omenila, uporabljam, ampak sem zdaj zamenjala z drugim. bom videlal kako bo. smrad, za katerega prvaijo, da naj bi ga pesek obdržal, žal to pri nas ni tako.
no ja o filozofiji " prvi mačka in potem šele jaz ",je pri meni tako, da je " prvo živali ", pol služba, pol študij in pol faks. seveda tak tempo lahko vzdružejš dokler ne crkneš. dejansko pa kaj takega lahko vzdruje samo oseba ki ima veliko prostega časa, poskrbljen denar ali pa ima ljudi okoli sebe, ki pomagajo. jaz tega nimam. za vse sem sama.
ko sem naprej brala text, nisem mogla kaj da ne bi spet postala jezna kot že tolikokrat poprej in razmišljala kaj si dejansko mislim o moji perzijski muci.
iz izkušenj poznam muce. bila sem 2 krat babica pri rojstvu mladičkov. vem kaj pomeni negovati, ljubiti, in iskati prave lastnike. vse pre hitro se ego napne, ko govorimo o perzijskih mucah oz. ko govorimo o rodovniku. iz svojih izkušenj lahko rečem, da muca je muca. ne glede na ring. bo vedno samo muca. vprašanje je samo kakšna muca ? kakšen karakter ? prilagodljiv ali totalno egoističen ali pa enostavno glup ?
nikakor nisem noben blaznik za mačke kot so nekateri. bože moj, jaz bi crknila če bi imela 6 mačk v stanovanju, kjer smrdi po scanju. predvsem gledam realno.
in lahko povem naslednje
jaz sem kupila muco za družbo. to je njen namen, da sem dala toliko preveč denarja. ne bi tega nikoli več ponovila. škoda 500 eu, ki sem jih šparala. muca zna biti prijazna in ima svoje dobre momente, ampak vse njene slabe navade pripisujem vzrediteljici in načinu življenja tam.
ko je muca prišla je bila sama. kužko sem kupila kasneje. 4 dni se je skrivala pod kavčkom. jedla ni. ko je kasneje začela jest ni sploh znala grist. jedla je tako, da je hitro vzela iz svojega krožnika in odnesla hrano stran. to je pač posledica življenja v kardelu, kjer ni dovolj denarja, da vsak dobi svoj mali krožnik.pri kužkih je tako, da vsak dobi svoj krožnik tako, da se svojega kasnejšega nikoli ne bojijo, tako kot se ga je moja muca sprva. če sem morala izpostavit stik z njo sem jo morala vedno vleči od nekje ven. to se pravi prvotni stik z človekom, očitno da ni bil pozitiven že od malega in pa predolgo bivanje v kardelu. ona se ni nikoli prilagaja meni in mojemu ritmu tako kot se majhna muca bi morala. jaz sem se morala njenemu. ob 6, 7 zjutri je stokala, da je lačna. pa cel dan je jedla. blazno požrešna mačka. to ima seveda od doma. jaz sem jo poskušala naučiti, da je ob določenih urah, ampak discpline nima. tako, da sem sedaj popustila in je čez dan in ponoči. kar se tiče spanja sem jo imela sprva pri sebi v splanici, ampak skoz se je igrala, jaz pa nisem mogla spat. če je bila spuščena pa me je potem zopet budila pred vrati.
jaz nje sploh nisem mogla vzgojit, ker je že bila vzgojena in najbolj hudo mi je od vsega, ker sem muco hotela prej prevzeti kot pa sem jo šele lahko. to piše v zakonu, da naj bo muca čim dalj doma. tisti, ki je to napisal, je za mene idiot. muca, ki sem jo kupila ima v glavi nabit sistem od doma in jaz tega ne morem spremenit nikakor. in kaj je potem smisu vsega, da daš 500 eu in se mučiš od mačke pa nimaš ničesar, razen dva ali 3 pozitivne momente ?
ker se vzrediteljica ni igrala z njimi in imela nek kontakt z njimi, tega ni razvila v toliki meri, da bi midve sploh lahko komunicirali. kar se tiče wc, česanja, kopanja, sprehod na balkonu se vidi, da zadeve pozna in tukaj ni problemov, ampak mentalni del pa je katastrofa.
če bi vedela, da bom tako mačko kupila, bi že od začetka kupila kužka od katerega imam veliko več. skupaj se igrava, pride do mene, se uleže zraven mene in skupaj gledava tv. muca pa se skriva bog ve kje. tudi ko jo kličem ne pride. ko je čas bonbončkov se namala bliz, ampak da bi sama od sebe prišla ker želi družbe in da se skupaj crkljamo, to pa ne. sploh ne razume ! jo gledam včasih in jo kličem, sploh ne pozna svojega imena in ne rzaume kaj hočem.