Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nujno prosim za pomoč- husky!

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
gita
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 10:19
Povezava do prispevka
Punce ... danes je bila pri nas ena kolegica, ki ima psičko husky ... zdajle sem tako hitela na računalnik, da sploh nevem niti koliko je stara, vem pa, da še ni eno leto ... pa tudi rodovnika nima.

Sicer pa tole dekle pravi, da ima težave z njo, ker živi na takšnem kraju, da kadar jo spusti, nosi domov kokoši od sosedov, itd ... v glavnem, da ima probleme in da jo danes pelje usmrtit  . Sedaj sem jo pa prepričala, da jo pokažem vam in upam, da jo bo katera danes ali pa jutri vzela ... mogoče katera iz društev? Samo toliko, da se jo vzame, da je ne bo res peljala usmrtit.

image file name: 2kfb2a24bf41.jpg
Ime ji je brina.

Prosim, naj ji katera pomaga

Zaenkrat dam lahko samo mojo številko: xx izbrisala sem svojo telefonsko številko zaradi tega, ker si je lastnica premislila in mene ljudje full klicarijo, jaz se moram pa sedaj zgovarjat ... , če bo želela, bom dodala pa še številko lastnice ... Prosim pomagajte ji danes ali pa jutri!!
Nazadnje urejeno 10. maj 2007 20:36; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 41Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 10:39
Povezava do prispevka
Ne razumem...če pes nosi domov sosedove kokoši je pač jasno, da ga ne smeš kar samega spustit, ko greš z njim na sprehod ga moraš imeti na vrvici. Ne vem kakšni so sicer ostali problemi, samo če imaš žival je logično, da pričakuješ da bodo tudi določeni problemi z njo. Ne vem kako lahko sploh pomisli na to, da bi psa peljala usmrtit, pa saj se ja na žival navežeš, jo imaš rad in ne moreš kar tako obupati. Res ne razumem takih ljudi...
Upam, da se bo našel kdo, ki bo kužka z veseljem vzel.
0
Nazaj na vrh
*nena*
Starost: n/aPridružen: 12. mar 2007Prispevkov: 46Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 11:09
Povezava do prispevka
Se strinjam Eowyn. Sicer pa mislim, da je prepovedano usmrtiti zdravega psa.
Husky ima močan nagon in lastniki bi se morali o značaju psa prej pozanimati!
Vseeno se mi pa zdi lepo, da si se zavzela za tega bogega kužka, ki sam ni nič kriv. Jaz bi ga vzela, ampak živim žal v stanovanju in imam mačka.

Upam, da se bo našel kdo, ki ga bo rešil.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 11:14
Povezava do prispevka
Nič danes ali jutri... Zdravega psa nima kaj evtanazirat in pika, to ji lahko mirno poveš. Iz kje pa je?

O tem, kako neodgovorna lastnica je, ne bom pretirano debatirala. To je dejstvo. Pes mora biti (po zakonu!!!!) vedno pod nadzorom, vedno. To pomeni, da je pripet na vrvici in ne da leta okrog in prinaša kure. Naj psa ne spušča in ga sama pelje na sprehod, pa ne bo nobenih mrtvih kur več.  Pismo, bi take lastnike rada dobila v roke Seveda je (naj)lažje psa peljat na injekcijo (za take ljudi najlažje, ostalim to ni ravno prijetno), kot pa se dejansko ukvarjat z njim, ga šolati, ga imeti pod nadzorom, da ne teče po celi vasi in prinaša mrtve kure...
0
Nazaj na vrh
gita
Objavljeno: 23. apr 2007 11:19
Povezava do prispevka
ja saj jaz to vse vem, ampak ker je bilo tako rečeno, sem takoj letela po fotoaparat in upam, da jo bo katera vzela oz. se bo oglasila katera iz društev/zavetišč ... nevem no
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 21Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 11:21
Povezava do prispevka
Odveč je komentirat, da bi moral izgleda imeti pes več pameti, kakor njegov lastnik...
Gita, a se ne bi malo pomenila z njo (lastnico), če jo poznaš, tudi o tem, da psa ne sme takole spuščat, kakor, da je na luni... 
Psa pa ne bodo kar usmrtili, ker ga ne smejo.
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 44Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 11:28
Povezava do prispevka
Se strinjam s predhodnicami in lepo gita, da si se zavzela za kužka. Jaz ga žal ne morem vzeti, niti začasno, ker stanujem v stolpnici in imam doma že samca, ki konkurence na svojem teritoriju jasno ne prenese. Upam, da se bo našla rešitev, ampak zdravega psa ne bo noben veterinar usmrtil, vsaj na legalen način ne. Probaj se dogovorit s prijateljico, da ostane pri njej vsaj toliko časa, dokler se ne najde nov lastnik, saj če ga ima že eno leto, potem teh par tednov ali kakšen mesec več nebi smel biti tako hud problem. Toliko bo pa valda naredila za svojega psa, saj menda se je kaj navezala na njega in bo poskrbela da pride v dobre roke. Samo glede na to, da ga je mirno pripravljena dati usmrtit  .... ne vem, vsaj od ženske tega nebi pričakovala, ker bojda imamo prirojen materinski čut. Ampak očitno ne vse.
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 41Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 11:28
Povezava do prispevka
Gita, saj kar sem napisala ni letelo nate, se mi zdi zelo lepo, da si se zavzela za kužko. To je pač samo moje mnenje, ki bi ga v bistvu mogla slišat lastnica psa. 
0
Nazaj na vrh
gita
Objavljeno: 23. apr 2007 11:50
Povezava do prispevka
sem probala kaj rečt ja ... ampak mislim, da pogovor nič ne pomaga ... se mi zdi, da se je že odločila, da se je želi znebit.
0
Nazaj na vrh
aussie
Starost: 49Pridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 729Kraj: Brisbane, AustraliaStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 12:00
Povezava do prispevka
Društva ponavadi nimamo svojih namestitvenih zmožnosti, tako kot recimo zavetišča - z namestitvami nam pomagajo prostovoljci oz. dobri ljudje, ki lahko začasno namestijo psa/mucko,... Zato ga bo tako "na horuk" težko oddala.
Pomagamo edino lahko tako, da bo imela psičko do oddaje pri sebi - pod nadzorom!!!, mi pa oddamo oglase na radie, v časopise, na forume...
Predvsem pa je po Zakonu o zaščiti živali kaznivo evtanazirati zdrave živali! In če bo to storila, ji povej, da bom dobila veterinarja, ki bo to naredil!!!
Aussie Animal Rescue :)
0
Nazaj na vrh
gita
Objavljeno: 23. apr 2007 12:31
Povezava do prispevka
nevem sicer kako se bo odzvala na predlog o zavetišču ... ampak ji bom svetovala. ali pa če bi psičko katera iz društva začasno gostila pri sebi? jaz je ne morem, ker imamo ravno mladička ... in se še tudi mi vsi navajamo na pasjega člana, ker ga prej nismo nikoli imeli Smile ampak nam je v veselje
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 43Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 12:36
Povezava do prispevka
Bogiii kužek....Lai ming se popolnoma strinjam s tabo!!! Jaz bi take lastnike kaznovala - dobesedno! A se ne da kako? Mislim zakaj vzamejo psa, če nimajo niti časa, da ga na sprehod peljejo in ga raje spustijo naj se zlaufa po vasi??? Pol pa dobro da še kakega otroka ne napade, če bi jo dražil.
Res je krut ta svet! Sicer pa kdor sew misli znebiti pas je zanjde kar bo naredil, da gre k veterinarju, je še veliko drugih načinov in me veseli Gita, da si priskočila na pomoč psički, ne pa njeni neodgovorni lasntici.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 12:48
Povezava do prispevka
Pa ta ni normalna, pa ne morejo ji psa, ki mu nič ne manjka, usmrtit. Upam vsaj, da je ne bo nihče. ženska nima treh čistih v glavi.
Če bi jo peljala na šolanje psička tega ne bi počela. Tako pa eni mislijo, da se bo pes kar sam vzgojil.
0
Nazaj na vrh
Elena
Starost: -13Pridružen: 31. mar 2005Prispevkov: 300Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 13:41
Povezava do prispevka
Ojoj. Groza kako so nekateri lahko tako kruti .
Ne razumem, da se psa naveliča in niti pomisli ne, da ga bi komu ponudila za oddajo, ampak se kar odloči, da ga bo peljala usmrtit!!?? Ali se nekateri res ne navežejo na žival, ki jo vzamejo za svojo? In zakaj taki sploh hočejo imeti psa, če se nanj itak ne navežejo in jim nič ne pomeni?

Gita še dobro, da si se vsaj ti zavzela za ubogo psičko. A misliš, da ženske ne bi mogla prepričat, da ima še par dni  psičko, dokler ne najde drugega (vsaj začasnega) doma? Kam se ji tako mudi, saj jo je imela celo leto doma, sedaj se jo mora pa tako nahitro znebiti?
0
Nazaj na vrh
Šamuk
Starost: n/aPridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 424Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2007 13:51
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a

Če bi jo peljala na šolanje psička tega ne bi počela. Tako pa eni mislijo, da se bo pes kar sam vzgojil.

Tudi šolanje ne reši vsega, sploh pa takega nagona, za katerega se ve, da ga huskiji imajo. Predvsem pa, ker ga je psička že s pridom in očitno zelo uspešno uporabljala.  To je v bistvu nasvet tudi za tistega, ki bi to psičko začasno vzel - najbrž bo poskusila narediti VSE, da bi prišla do par minut/uric svobode. In VSE pomeni VSE.

Pa ne me razumet narobe - seveda sem proti evtanaziji take psičke, ampak tisti, ki jo bo vzel, naj natančno ve, v kaj se podaja.

LP, Katarina
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nujno prosim za pomoč- husky!
Stran 1 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Uporaba sredstev za zaščito pred soncem je za mnoge postala prava obsesija in bolj pomembno dejanje kot umivanje zob.