Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Blejska grmada

jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2007 15:49
Povezava do prispevka
Tole je pa ena mojih najljubših sladic, če ne celo najljubša. Sicer na prvi pogled zgleda veliko dela, ampak ni tako in užitek jo je pripraviti. Plus je tudi, da skoraj ne more spodleteti. Po teh količinah je pride dosti, za veliko skledo, čeprav sem malo zmanjšala količine po originalnem receptu. Primerna je tudi za kakšne bolj slovesne zadeve, kot so kakšne obletnice in podobno.
Končni rezultat je omamen in verjemte, da boste dobivale same pohvale.         Sploh moški del je bil pri meni očaran.    
 
Evo jo:
 

Biskvit:

v         7 jajc

v         18 dag moke

v         15 dag sladkorja

v         2 žlici kakav v prahu

 

Vanilijeva krema:

v         7 dl mleka

v         2 jajca

v         10 dag sladkorja

v         10 dag moke

v         1 zavitek vanilijevega sladkorja

 

Sladkorni sirup:

v         15 dag sladkorja

v         5 dl vode

v         1,5 - 2 dl ruma

v         5 dag rozin

 

Ostale sestavine:

v         20 dag mletih orehov (približno, potreseš po okusu)

v         Sladka smetana

v         Čokoladni preliv

 

 

1.           Biskvit: Beljake trdo stepemo, dodamo sladkor, rumenjake in rahlo vmešamo moko. Polovico biskvita damo v pekač, v drugo polovico pa zamešamo kakav. Oboje spečemo na 180 stopinjah, 10 minut. Biskvita ohladimo, vsakega prerežemo na polovico.

 

2.           Sirup:  vodo in sladkor preveremo, odstavimo in dodamo rozine ter rum. Ohladimo.

 

3.           Krema: ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo 2 dl mleka in moko ter gladko zmešamo. Ostalemu mleku dodamo polovico sladkor in vanilijev sladkor, zavremo, in vse skupaj dodamo rumenjakom. Preostalo polovico sladkorja dodamo snegu, ki ga nato zamešamo še v vročo kremo.

 

4.           Grmada: zložimo jo v posodo, visoko 15 cm (večjo za solato...). Najprej v posodo položimo plast svetlega biskvita, navlažimo s sirupom, potresemo z mletimi orehi in rozinami ter pokrijemo z vanilijevo kremo. Sledi temni biskvit, ponovimo postopek. Končamo s temnim biskvitom, tanko premažemo s kremo, potresemo s kakavom in ohladimo.

 

Grmado z žlico ali manjšo zajemalko naložimo na krožnik, okrasimo s stepeno smetano in pokapamo s čokolado.

 

Pa še slikca (sicer ne moja, je pa zares taka):

 
image file name: 2kbc96c9d362.jpg
 
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2007 21:57
Povezava do prispevka
Zgleda pregrešno dobro . Hvala za recept!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2007 22:53
Povezava do prispevka
Travica, JE zares  pregrešno!
Ko enkrat začneš jest.... - težko nehaš!   
 
Sporoči kako je uspela, če jo boš naredila.
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 12Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. avg 2007 22:30
Povezava do prispevka
Tole pa poznam, pregrešno dobro.
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Blejska grmada
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Po poletni prevladi živahne jagodno rdeče barve se rdeči odtenki ne bodo nikamor umaknili.