Biskvit:
v 7 jajc
v 18 dag moke
v 15 dag sladkorja
v 2 žlici kakav v prahu
Vanilijeva krema:
v 7 dl mleka
v 2 jajca
v 10 dag sladkorja
v 10 dag moke
v 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Sladkorni sirup:
v 15 dag sladkorja
v 5 dl vode
v 1,5 - 2 dl ruma
v 5 dag rozin
Ostale sestavine:
v 20 dag mletih orehov (približno, potreseš po okusu)
v Sladka smetana
v Čokoladni preliv
1. Biskvit: Beljake trdo stepemo, dodamo sladkor, rumenjake in rahlo vmešamo moko. Polovico biskvita damo v pekač, v drugo polovico pa zamešamo kakav. Oboje spečemo na 180 stopinjah, 10 minut. Biskvita ohladimo, vsakega prerežemo na polovico.
2. Sirup: vodo in sladkor preveremo, odstavimo in dodamo rozine ter rum. Ohladimo.
3. Krema: ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo 2 dl mleka in moko ter gladko zmešamo. Ostalemu mleku dodamo polovico sladkor in vanilijev sladkor, zavremo, in vse skupaj dodamo rumenjakom. Preostalo polovico sladkorja dodamo snegu, ki ga nato zamešamo še v vročo kremo.
4. Grmada: zložimo jo v posodo, visoko 15 cm (večjo za solato...). Najprej v posodo položimo plast svetlega biskvita, navlažimo s sirupom, potresemo z mletimi orehi in rozinami ter pokrijemo z vanilijevo kremo. Sledi temni biskvit, ponovimo postopek. Končamo s temnim biskvitom, tanko premažemo s kremo, potresemo s kakavom in ohladimo.
Grmado z žlico ali manjšo zajemalko naložimo na krožnik, okrasimo s stepeno smetano in pokapamo s čokolado.
Pa še slikca (sicer ne moja, je pa zares taka):