Citiram:
M505 je napisal/aBom povedala še jz svojo izkušnjo z zdravniki, ki so pač zdravniki, niso pa poleg tega še človeški.
Na pregledu nuhalne svetline pri ei najbolj znanih in priznaih strokovnjakinj je ugotovila, da je 1:2 monosti, da ima plod/otrok kromosomske napake oz. dawnov sindrom. in glede na povečano nuhalno je tudi verjetnost hudih srčnih in ostalih nepravilnosti. Mirno mi je rekla, da naj sicer grem na biopsijo horionskih resic, ampak, da se vidimo, ko ponovno zanosim, ker bo verjetno ša na prekinitev. midva sva bila oba začudena, kako hladno in brez čustev nama je svetovala prekinite nosečnosti in, da se vidimo čez pol leta, ko narediva novega otroka.
v glavnem, meni se je vse poklopilo. čeprav sem se odličila za prekinitev in mi je še en zdravnik to svetoval, sem vseeno šla n biopsijo horionskih resic, ki je pokazla, da kromosomsko ni nič narobe. v 16. tednu na UZ se ni nič vč videlo. v 21. tednu pa so mi na morfologiji v LJ porodnišnici potrdili, da je otrok popolnoma zdrav in mu nič ne manjka.
V glavnem, moj sin je star skorj 21 mesecev. ič mu ne manjka, kromosomskih napak nima, srčnih in ostalih napak tudi ne. je popolen, zdrav skoraj dvoletnik, ki me razveseljuje vsak dan. in na jok mi gre vsakič, ko se spomnim, da ga skoraj ne bi bilo, ker je ena zdravnica tako hladno svetovala prekinitev nosečnost.
Hočem povedat to, da ni treba vedno skočit na prvo žogo. Vedno je potrebno drugo mnenje in dodatne preiskave. in ja, čudeži se dogajajo!
Cama je napisal/aquote:9f5b2a9435="M505"Bom povedala še jz svojo izkušnjo z zdravniki, ki so pač zdravniki, niso pa poleg tega še človeški.
Na pregledu nuhalne svetline pri ei najbolj znanih in priznaih strokovnjakinj je ugotovila, da je 1:2 monosti, da ima plod/otrok kromosomske napake oz. dawnov sindrom.
Strahova?
Jih ima kar nekaj podobne izkušnje.