Naredila sem seznam knjig, ki so mi zelo všeč in sem jih prebrala več kot enkrat. Mogoče bo katera od vas uporabila seznam in pobrala kaj koristnega zase. Skoncentrirala sem se predvsem na knjige, katerih na forumu še niste omenjale:
1)Jacqueline Susann; DOLINA LUTK (o zlaganem življenju slavnih, obdobje po drugi svetovni vojni)
DOLORES (naj bi prikazovala življenje Jacqueline Kennedy Onasis)
ENKRAT NI ZADOSTI
2)Anne in Serge Golon; ANGELIKA (okoli deset knjig, gre pa za življensko zgodbo lepe baronesse, ki v življenju doživi vzpone in padce, vanjo se zaljubi Ludvik XIV, prikazuje tudi življenje v haremu in življenje pionirjev v Novem svetu)
3) Adward Steward; ARIANA (življenska zgodba operne pevke, posebno boste navdušeni zanjo tisti, ki imate radi opero)
4) Victoria Holt; IZPOVED KRALJICE MARIE ANTONIETE (zgodovinska, predvsem za tiste, ki radi berete o življenju krajev)o kraljici Elizabeti 1 pa pripoveduje njena knjiga MOJA SOVRAžNICA KRALJICA Nasploh so vse knjige Victorie Holt odlično poletno branje na plaži
5) Collen McCullough; PESEM PTIC TRNOVK (kdo je ne pozna??)
6) Peirre L ermite; žENA Z ZAPRTIMI OČMI, malo pobožna knjiga, a priporočam!
7)Caroline Grey; VICTORIJIN POHOD (pohod preživelih iz brodoloma vodi učiteljica Victoria)
8) Stephen King; MAČJE POKOPALIŠČE (grozljivka)
9)Doroty Eden; BREZDOMKA (pozabila vsebino, žal, a zelo dobra)
ZAMENJANA NEVESTA
10)Shirley Conran; ČIPKE 1, 2
DIVJAKINJE (o ženskah, ki skušajo preživeti v divjini, potem ko so njihove može umorili)
11)Regine Deforges; MODRI BICIKEL (u redu knjiga, a mene je spominjala na knjigo V vrtincu)
12) knjige Jackie Collins so tudi dobre, predvsem za tiste, ki radi berete o Hollivudu, sam so precej pokvarjene)
13) priporočam tudi trilogijo Catherine Cookson; MALLENOV PRAMEN LAS, MALLENSKO DEKLE IN MALLENOV ZAROD)
14)za malo bolj mlade forumke je dobra MATILDA od pisatelja Roalda Dahla.
15) John Saul; PEKLENSKI OGENJ dobra grozljivka
16) Henry Rider Haggard; DEKLE Z BISERI (žal se ne spominjam vsebine)
17) Mihael Korda; VALOVI žIVLJENJA (enako)
18) Una ? Mary Parker; BOGATAŠI
19) priporočam tudi vse knjige Sidneya Sheldona, predvsem BES ANGELOV (obvezno branje za pravnike he he)
20) Charlotte Bronte; JANE EYRE
21) Eileen Goudge; VRT LAžI (zanimiva zgodba; neka žena prevara svojega moža in zanosi s svojim temnopoltim vrtnarjem. Ko vidi, da se je otrok rodil temnejše polti, in se ji ponudi priložnost, deklico zamenja za svetlooko in svotlopolto punčko. Knjiga prikazuje, kako obe punčki odraščata dokler resnica ne pride na plan?)
22)Nan McCarthy; JAZ.TI@USODA.NET (za vse tiste, ki verjamete, da se lahko zaljubiš tudi s pomočjo računalnika. Najlepša ljubezenska zgodba zadnjih let ? vsaj zame)
23) Lina Lavrenčič; OSEM KRIžANIH TOLARJEV (klasična zgodba o slovenskem kmečkem življenju)
24) Za tiste, ki imate radi Victorio Holt bo fantastična tudi trilogija; WYNDSPELLE, WYNDSPELLSKI OTROK in WYNDSPELLSKI ZVON
25) Nancy Mitford; GOSPA POMPADOUR
26) John Jakes; SEVER IN JUG, prvi in drugi del; (a se še spominjate nadaljevanke?)
27) Judith Krantz; LESKET
28) Daphne du Maurirer; REBEKA
29)Choderlos de Lactor; NEVARNA RAZMERJA
30) Marjan Tomšič; ŠAVRINKE
31)Una Mary Parker; ŠKANDALI
32) Patrick Suskind; PARFUM
33)Kay L. McDonald; POPOTOVANJE Z VETROM
34) Christine Marion Fraser; RHANNA
35) Erica Jong; FANNY 1 IN 2
Imejte v mislih predvsem to, da so te knjige lahke in nič v stilu Cankarja, ko jaz
zraven. Veliko sreče z iskanje teh knjig v knjižnici.