Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zbirka receptov

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. maj 2009 19:15
Povezava do prispevka
Jaz sem se prjavila na mejl pa ni ničesar notri Confused Mislim, da vseeno ni slaba ideja in bi jo bilo vredno ''obuditi'' Smile
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2009 20:00
Povezava do prispevka
Sahara, mislim, da na tistem naslovu ni ničesar (oz. se ni obneslo). 
Razmišljam, kam bi lahko dala te svoje recepte z jagodami. Mogoče če bi se ti kdaj dalo odpreš temo npr: "Kako porabiti jagode" in napišeš kakšen (najbolje preizkušen) recept.
Sem pa našla, temo: Jagode-recepti (klik), kjer so si planetke že pošiljale na maile recepte z jagodami.


Sicer pa poglejte kdaj knjižico PL receptev (link je objavljen tudi na prvi strani te teme).
Kuharske_vescine_PL (klik)
0
Nazaj na vrh
evenin
Starost: 39Pridružen: 29. maj 2009Prispevkov: 44Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jun 2009 13:08
Povezava do prispevka
Jaz imam en dobr recept za večerjo.To je bučkina omleta-1 bučko baribaš na čisto majhen dodaš ščepec soli 1 jajce in po svojem okusu še druge začimbe prtešilj,drobnak, poperin baziliko je lajt in ne redi.
0
Nazaj na vrh
SweetBabe
Starost: -14Pridružen: 30. dec 2009Prispevkov: 10Kraj: where the sky is pinkStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2009 18:54
Povezava do prispevka
...
Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get. <3
0
Nazaj na vrh
Tanjana
Starost: n/aPridružen: 2. feb 2010Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2010 17:18
Povezava do prispevka
PEČEN KROMPIR

1. Če želite imeti mamljivo okusen pečen krompir, a nimate mesa, ki bi
mu dal dober okus (morda ste vegetarijanec), lahko naredite naslednje, kar bi dalo občutek, da se
je krompir pekel ob pečenki:

- narežite krompir
- ga povegetajte
- narežite eno ali dve čebuli na kolobarje (debele okoli 7-8 mm)
- narežite dve rdeči papriki na rezine
- nekateri pridajo tudi nekaj kolobarjev paradižnika, toda tega še nisem poskusila; menim, da ni potreben

- v pekač vlijte toliko olja, da se bo krompir lahko dobro spekel
- na olje najprej nadevajte kolobarje čebule, nato pa rezine rdečih paprik
- naslednji je na vrsti povegetan krompir
- to pecite v pečici na 180°C, proti koncu povečajte na 200°C
- bolj proti koncu peke stresite na krompir v poljubni količini stroke česna, ki ste ga pred tem na drobno sesekljali ali stisnili

Krompir bo skoraj tako okusen, kakor da se je pekel zraven pečenke. Mogoče vam bo celo boljši. Uživali boste v okusu.

Tanjana
0
Nazaj na vrh
Ursqa
Starost: -14Pridružen: 19. mar 2010Prispevkov: 612Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2010 17:41
Povezava do prispevka

Enostavna jabolčna pita

Nazadnje urejeno 31. maj 2010 9:36; skupaj popravljeno 2 krat
Dress your days with dreams.
0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2010 22:13
Povezava do prispevka
Ursqa to se bere in izgleda fantastično. Misliš, da če bi količino masla zmanjšala, bi se testo drobilo?

Si mi s slikcami naredila takšne lušte, da sem morala nemudoma it nekaj spečt


KVINOJINI MUFFINI

Navadno sestavine kombiniram in dodajam po občutku, poleg tega pa je odvisno tudi kaj imam na zalogi. Zato se v naprej opravičujem ker ne bom navedla natančnih podatkov. Rada malo eksperimentiram; včasih tudi ne uspe, itak večino na koncu pojem sama

1.Najprej sem zmešala:

- 3 cela jajca
- 2 beljaka
- skuto
- dodala na drobno narezan tofu (čez par dni bi potekel rok in ga je bilo potrebno porabiti) in eno naribano jabolko.

2.V vroči vodi sem namočila pšenične in ovsene otrobe, dodala 4-5 velikih žlic kuhane in ohlajene kvinoje, veliko mletih oreščkov (lešniki, orehi, mandelji).

Nato sem obe masi združila in dodajala mleko po občutku. Maso pustim nekaj časa stati, da se zaradi "otrobov" še zgosti. Po potrebi še dodam mleko ali pa malo limoninega soka...kar pač pride pod roke.

V maso sem vmešala tudi cimet, sveži ingver in agavin sirup.


Maso sem vlila v silikonski model za kolačke, ki ima obliko rožic (kupljen je bil v Hoferju). Predhodno jih ne premažem z maslom ampak na koncu počakam, da se v modelu ohladijo. Razen enega MORAM nujno takoj poizkusiti...hehehe

Pekla sem na 180 stopinj (okoli pol ure).

Tako pa izgledajo:

 

Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
Ursqa
Starost: -14Pridružen: 19. mar 2010Prispevkov: 612Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. maj 2010 9:33
Povezava do prispevka
Joj ninak hvala da si me opozorila na tole maslo - je moja napaka (pa sem šla 2x prebirati če je vse kot mora biti in nisem opazila ). Kvinojo me že nekaj časa mika poskusiti tako da bo tale recept prišel še kako prav - je že prepisan.
Lp Smile
Dress your days with dreams.
0
Nazaj na vrh
Orange79
Starost: 45Pridružen: 11. mar 2009Prispevkov: 41Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. avg 2010 11:48
Povezava do prispevka

Sestavine:

zavojček zmrznjenega listnatega testa

5 dcl mleka

5 jedilnih žlic medu

1 vanilin sladkor

½ limone

20 dag zmletega maka

4 žlice biskvitnih drobtin

kozarček ruma

Obloga:

3 beljaki

12 dag sladkorja

10 dag orehov

5 dag kristalnega sladkorja

 

Priprava:

Listnato testo odtalimo. Limonino lupino nastrgamo. Mleko zavremo z medom, vanilijem in limonino lupino. Vmešamo mak in biskvitne drobtine in med mešanjem maso zgostimo. Na koncu dodamo še rum. Orehe grobo nasekljamo.

 

Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo v pekač na pek papir. Testo prebodemo z vilicami. Nadev namažemo na testo in pečemo 20 minut. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma dodajamo sladkor. Sneg pomažemo po nadevu, ter potresemo z nasekljanimi orehi in kristalnim sladkorjem. Pečemo še toliko časa, da sneg porjavi.

Ohlajeno pecivo narežemo na rezine.

0
Nazaj na vrh
ninak
Starost: -14Pridružen: 24. feb 2006Prispevkov: 884Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. avg 2010 12:30
Povezava do prispevka
KEČAP

6 kg zrelega paradižnika, tri kg rdeče paprike, podolgovate, dve veliki čebuli, šopek zelenega peteršilja, dva vejici zelenega dela zelene in žličko mletega popra ter 1 dl olja, sol in sladkor po okusu.

Paradižnik, papriko in čebulo očistiš in narežeš na kose, daš vse skupaj kuhat in ko zavre, kuhaš pol ure, potem pustiš, da se ohladi. Potem spasiraš.
Olje daš v posodo, vanjo položiš spasirano maso in kuhaš na zmernem ognju do želene gostote. Masa ne sme močno vreti, po malem naj brbota. Vmes nenehno mešaš. Preden končaš s kuhanjem, soliš in sladkaš, dodaš poper in sesekljan peteršilj ter zeleno. Medve z mamo to maso kuhljava vsaj dve uri, da večina tekočine izpari in da je kečap gost, a še vedno tekoč, da lepo steče iz steklenice s širokim vratom.

Iz te mase nastanejo okoli trije litri kečapa. Še vroče naliješ v stekleničke in jih takoj zapreš. Mi steklenice potem pustimo pd kakšno koco, da se ohladijo, potem pa z njimi na poličko v mamino shrambo.

vir: www.kulinarika.net

Obžalovanje je izguba časa.
To je preteklost, ki te hromi v sedanjosti.
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2010 17:18
Povezava do prispevka
RECEPT ŠPARGLJI:
Sestavine:
- rastl.olje,
- čebula,
-  šparglji, 
- paprika,
- česen,
- pelati
- začimbe (vegeta, mediteran, bazilika, sojina omaka),
- sirček (Zdenka ali kaj podobnega)

Na olju prepražimo čebulo, dodamo šparglje, papriko (zeleno, rdečo) in še kakšno drugo zelenjavo, če jo imamo, posujemo z vegeto in ostalimi začimbami ter v pokritem loncu dušimo kakšnih 15-20min, dokler se šparglji in paprika zmehčajo. Pelate dodamo malce pred tem (po kakšnih 10min dušenja).
Nato dodamo sirček in vse skupaj zmešamo. In voila! Smile

RECEPT ŠPARGLJI - Različica
- dodamo samo še tuno.

Zelo okusna zelenjavna, tunina omaka za ljubitelje špargljev in zdrave prehrane Wink Pa dober tek!
0
Nazaj na vrh
Ursqa
Starost: -14Pridružen: 19. mar 2010Prispevkov: 612Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2010 19:47
Povezava do prispevka
RIŽOTA Z JURČKI

Hitro pripravljena in zelo okusna rižota ala Urša Wink
- jurčki (sama sedaj uporabljam posušene katere namočim za 5min v vodo)
- čebula
- por
- korenje
- olivno olje in maslo
- smetana za kuhanje
- riž (priporočam Basmati)
- jušna osnova (lahko tudi iz kocke)

1. v lonec dodamo vodo in jušno kocko ter kos pora in zakuhamo
2. v voku raztopimo kos masla v olivnem olju nato dodamo čebulo, por, korenje in pražimo na zmernem ognju dokler čebula in por ne posteklenita
2. dodamo gobe jih malce prepražimo, začinimo (sol, poper, majaron in po želji začimbna mešanica z jurčki) nato prilijemo malce jušne osnove
3. nato v vok dodamo riž kateremu z zajemalko prilivamo toplo jušno osnovo - vse dokler ni
kuhan
4. počakamo da odvečna tekočina izhlapi in po okusu dodamo smetano za kuhanje

Merske enote žal nimam ker delam od samega začetka "na oko" - tudi ve naredite enako in bo jed zagotovo okusna. Nima kaj iti narobe Smile
Dress your days with dreams.
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2011 19:17
Povezava do prispevka
Pita z jabolki, kokosom in brusnicami
 
Sestavine:
150 g masla
150 g rjavega sladkorja
2 vanili sladkorja
3 jajca
120 g kokosove moke
160 g ostre moke
pecilni prašek
100 ml mleka
2 kisla jabolka
100 g posušenih brusnic
3 žlice ruma
limonin sok
limonina lupina
60 g mandljev
 
Priprava: brusnice prelijemo z rumom in s sokom polovice limone, pustimo, da se namočijo. Jabolka olupimo in narežemo na kocke, dodamo limonin sok (da jabolka ne porumenijo).
V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in kokosovo moko. V drugi posodi pa (z električnim mešalnikom) penasto zmešamo maslo, rjavi sladkor in vanili sladkor. Nato dodamo jajca - posamezno, eno po eno, da dobimo homogeno maso. Tej izmenično dodajamo mleko in maso iz prve posode (moko, kokos, pecilni) - vse skupaj ročno zmešamo. Dodamo naribano limonino lupino, jabolka in polovico brusnic (te dodamo skupaj s tekočino, v kateri so se namakale). Vse skupaj nežno zmešamo.
Maso damo v okrogli model, premera pribl. 30 cm. Po vrhu posipamo z ostalimi brusnicami in z mandlji, narezanimi na koščke.
(Jaz sem dala malo več mandljev in brusnic.)
Pečemo na 180 stopinjah 25 do 30 minut. Dober tek
 
In še rezultat:
image file name: 2kea8e6cafb1.jpg
 
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Ametist
Starost: 41Pridružen: 25. mar 2011Prispevkov: 39Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2011 11:17
Povezava do prispevka
Pozdravljene,
 
Ker se približujejo prazniki, bi rada naredila sama domačo potico. Prebrala sem že veliko receptov za testo in nadeve a me zanima kako oz. iz kakšnih sestavin ve delate potico. Teh receptov je ogromno tako da res ne vem katerega izbrati. Nekje so jajca v testu nekje ne, ..... Rada pa bi slišala še vaše izkušnje in  mnenja.
 
Hvala, lp 
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 31. jul 2011 20:47
Povezava do prispevka
Imam dva pred kratkim preizkušena recepta, ampak nimam prav določene količine sestavin, ker delam po občutku. Meni je oboje slastno
 
KVINOJA Z ZELENJAVO
-na olivnem olju prepražim narezano zelenjavo (korenček, bučke in paprike)
-dodam nasekljan česen in popražim samo, da zadiši
-dodam kvinojo (prej jo je potrebno dobro sprati), malce popražim in zalijem z vodo(kvinoja Question voda razmerje mora biti nekje 1 Question 2-2,5
-posolim in kuham 15-20 minut
-na koncu dodam poper in nasekljan peteršilj ter malo paradižnikove omake
 
FINE KROGLICE
Masa je večinoma sestavljena iz zmiksanih mandljev, orehov in maslenih piškotov. V to dodam malce sladkorja v prahu, kakava v prahu in kokosove moke. Da je masa malo bolj mokra dodam kanček stopljenega masla in mandljevega mleka. Oblikujem kroglice in povaljam v kokosovi moki.
 
Kroglice so boljše po nekaj urah v hladilniku pa meni osebno je boljše, če mandlji, piškoti in orehi niso popolnoma zmleti, da je vmes še kakšen trši delček. Sladkorja dam jaz bolj malo, dodam pa kanček javorjevega sirupa.
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zbirka receptov
Stran 5 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Dve novi aplikaciji za pametne telefone zaznavata opozorila v naših zenicah, nezavednih obraznih izrazih in gibih glave.