Raznolika zelenjava na 1001 način, zelišča in začime po izbiri, malo poskusiš nove, gobe z jajci, gobov golaž, gobovi mafini kot priloga, stročnice enkrat ena, drugič druga. Če imaš možnost imeti svoj vrtiček se nasadiš brokoli, cvetačo, papriko, paradižnik... drobnjak, baziliko, origano....oreščki, sadje.
Jaz še najraje brskam po receptih v različnih knjigah, brošurah po spletu. Kjerkoli se gluten pojavi, pa posvoje prirediš. Gluten vsebujejo žitarice, a ne?
Link za tiste, ki sproti pozabimo kje vse se gluten lahko skriva. Najbolje do kmetov, tržnic pa jih povprašat kako so kaj naredili, predno kupiš.
http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/5507/Gluten-kje-ga-ni-in-kje-se-skriva
Največji problem so predpripravljeni izdelki tudi salame...Totalen šok za mene.
Večerja je meni top skuta s sadjem/oreščki/semeni/kosmiči, po želji. Ali pa z bučnim oljem in čebulo...Tudi razne palačinke (fitnes, beljakovinske variante). Pa zelenjavne omlete, različno zelenjavo na tanko narežem, malo popražim in podušim v olivnem olju z domačo vegeto (sol in razna zelišča + zmiksano korenje) ter čez dodam jajce ali dve. Včasih tej omleti dodam kako moko (od konopljine, riževe, jaz nimam alregij, zato ni omejitve).
Keto kruh mi je tudi zanimiv. Jaz imam tak recept (ni pa ravno poceni zadeva). Si ga obložim s kakim sirom in zelenjavo, joj paprika in artočoke so mi zmagovalne. Čeprav artočoke so drag šport. Razen če veš kje za kako ugodno varianto...:/
SESTAVINE:
150g puste skute
4 srednje velika jajca
50g mandljeve moke
50g mletega lanenega semena
40g bučnih semen
1 čajna žlička soli
PRIPRAVA:
1. Vse sestavine razen bučnih semen damo v skledo in dobro premešamo.
2. Maso stresemo v model za kruh, katerega tanko namažemo z kokosovo maščobo. Potresemo z bučnimi semeni.
3. Kruh pečemo približno 60 minut pri 180°C.
Prehranske Vrednosti (cel kruh):
Energijska vrednost....... 1100 Kalorien
Maščobe........................ 71 g
Ogljikovi hidrati.............. 10 g
Beljakovine.................... 85 g
Vlaknine......................... 50 g