Sinthija, če si želiš verjeti, da to z laktozo v fermentiranih mlečnih izdelkih ni marketinška fora, potem verjemi. Napadanje drugih članov z izjavami kako nimajo pojma o določenih stvareh, nimajo v tej temi kaj iskati. Sploh glede na
Iverkine prispevke na forumu na splošno, lahko trdim, da ima dosti več znanja o živilih, ki je temelj znanja o prehrani kot večina forumašev. Sploh pa jogurti in siri o katerih govorimo niso dietni izdelkim, ker če bi izhajali iz tega, bi za vsako živilo lahko trdili, da je dietno - glede na poplavo vseh prehranskih in zdravstvenih trditev, ki jih lahko najdemo na živilih. Glede moje prejšnje izjave par objav višje, pa je bilo mišljeno tako, kot si je interpretirala
Sydelle - in mislim, da je tudi iz objave razvidno da napisano v osnovi velja za ljudi s pridobljeno laktozno intoleranco, ki se je pri njih razvila nekje v odrasli dobi (seveda lahko tudi tu obstajajo hudo občutljive izjeme, vendar načeloma ne). Ljudeh s prirojeno laktozno intoleranco, alergijo na mleko ali celo alergijo na kazein in ki zato ne smejo uživati mlečni izdelkov, so bili izvzeti. Tako posamezniki potrebujejo dietna živila in ne taka, ki se na svojo lastnost sklicujejo zgolj s prehransko trditvijo.
OT: Čokolada kot sama ne vsebuje glutega. Nima niti 1 sestavine, ki bi ga vsebovala. To je enako zavajanje, kot je bil napis na olju, da ne vsebuje holesterola - seveda ga ne, ker ga v osnovi ne more imeti. Je pa res, da ima danes večina predvsem mlečnih čokolad na trgu razne dodatke, na katere morajo tisti, ko občutljivi na določene sestavine občutljivi, bolj pozorni. Sicer dvomim da bi celiakaš kupil čokolado s keksi, ampak vseeno.