Ana, podobno kot pri tvoji prijateljici so tudi meni določili intoleranco na mleko, sladkor, pšenico in nekatera druga žita (ječmen, ajdo), kvas, nekaj vrst sadja, zelenjave in rib, kavo.
Sladkorja ne jem pribl. 3 tedne, dovoljeno imam fruktozo, vendar sem jo porabila samo kdaj pa kdaj za v dekofeinsko kavo. V prvem tednu sicer še nisem bila popolnoma na dieti, sem se pa nekaj stvari že poskusila držati, čeprav sem vedela, da se je bom lahko resno lotila šele naslednji teden. Po koncu prvega tedna sem pojedla nekaj sladkarij in popila kavo s sladkorjem in mlekom, ne vem kaj je bilo od tega krivo, ampak počutila sem se obupno, vsa napihnjena.
Sinthija, ali si ti nehala jesti vsa prepovedana živila že takrat? Se ni potem intoleranca nič umirila, nisi ničesar mogla spet začeti jesti? Kako pa je pri tebi s sladkorjem?
Jaz si prej ne bi mislila, da je tako lahko shajati brez sladkorja. Najbrž je težje reči, da boš vsak dan pojedel "samo nekaj" sladkega, npr. samo en košček čokolade, samo en piškot (ki pa potem ne ostane osamljen...). Lažje ga je izključiti in je to to. Se pa s tem izključi tudi veliko stvari, kjer tlačijo sladkor po nepotrebnem, npr. kisle kumare, ajvar, gorčica... Namesto sladkorja je na voljo kar nekaj suhega sadja, ki je izjemno sladko, npr. datlji, tako da ničesar ne pogrešam, kar zadeva okus. Glede "koristnosti" sladkorja pa itak ne gre izgubljati besed, saj že imamo to temo.